«Mang slags rus» på Litteraturhuset

Hadde et hyggelig møte med Øystein Skjælaaen – forfatteren av boka «Meningen med rus» på Litteraturhuset i Bergen 18. oktober. Det var masse folk, god stemning og P2 sender samtalen i neste uke.

Foto: Anette Svae

 

Dette skriver Anette Svae på Facebook; 

«Det var befriende å høre på to dyktige fagfolk greie ut for også positive sider ved flere typer rus enn alkohol da Foreningen for human narkotikapolitikk – Hordaland lokallag tok turen til Litteraturhuset i Bergen i dag. Å ruse seg kan gi felleskap og gode, grensesprengende opplevelser.

Sosiolog og forfatter med nyutkommet bok Øystein Skjælaaen og rusforsker og psykolog Kari Lossius kom i tillegg inn på hvordan systemisk uforstand kan hindre for tilfriskelse hos mennesker som får problemer med rusen, mens vi bør fremelske positive egenskaper framfor å skambelegge de hjelpetrengende