Bilde over heter «Imagination» av Archan Nair.
Teknisk museum i Oslo
Tirsdag 19. mars
Kl 18–21
dørene åpner kl. 17
Arrangementet er gratis, og det blir lett servering (snacks og drikke).
Bli med inn i museets samtalerom for å utforske nye tanker om diagnostisering, behandling og makt.
Hvor utspiller kampene om ADHD-hverdagen og diagnosen seg?
PANEL OG SAMTALE
Kvelden åpner med en samtale på scenen, med seks gjester i panelet. Deretter blir det fellessamtaler i mindre grupper, før vi avslutter i plenum. Panelet består av:
- Kari Lossius, psykologspesialist, fagråd ADHD Norge
- Edvin M Eriksen, spesialpedagog, tidligere leder av Pedagogisk-psykologisk tjeneste for Sør-Tromsregionen og prosjektmedarbeider i Statped
- Forandringsfabrikken
- Charlotte Lunde, lege
- Thomas Idem, nestleder i landsstyret i ADHD Norge
- Synnøve Konglevoll, mamma til barn med ADHD
ADHD I ENDRING
Definisjonen på ADHD, hvem som får diagnosen og hvordan den behandles forandres, slik kravene i skole, arbeidsliv og resten av samfunnet forandres. Langt flere får diagnosen i dag enn på 1980-tallet, da ADHD ble etablert som diagnose i Norge. Ifølge Helsedirektoratet har 3–5 prosent barn og unge, og 1–3 prosent voksne diagnosen. Det er stort behov for å tilrettelegge bedre for folk med ADHD, samtidig som både diagnosen og behandlinger er omdiskuterte.
HVA SKJER
Er det kunnskapskrise på ADHD-feltet? Hvordan arbeides det i dagens system med og for folk med ADHD? Hvordan prøver brukerorganisasjoner å få til bedre tiltak?
HISTORISK DOKUMENTASJON FRA KL. 17
Har du lyst til å dele erfaringer knyttet til ADHD? Vi samler inn diagnosehistorier i løpet kvelden. Du forteller i opptil 2 minutter, og vi filmer. Hensikten er å bidra til den kollektive hukommelsen og dokumentere mangfoldet av erfaringer med ADHD. Dette tilbudet er åpent fra kl 17. Ingenting blir publisert uten at det er inngått eksplisitt avtale med dem det gjelder. Arrangementet forøvrig blir ikke filmet.
MINGLE
Fra kl. 17 er det anledning til å mingle i samtalerommet, å hilse på gjestene i panelet osv, så kom gjerne tidlig for å møte andre med interesse for feltet.
KONTAKTPERSONER:
- Isa Dussauge, koordinator
e-post: i.d.dussauge@gmail.com. Tlf. +46 708192856 - Ellen Lange, prosjektleder utstillingen «Medisinske rom»
e-post:ellen.lange@tekniskmuseum.no. Tlf: +47 48258183
Medisinske rom er alkoholfritt og åpent for alle og arrangeres i samarbeid med ADHD Norge, og er støttet av Fritt ord.