Hjernen er ikke alene – et kveldsseminar om rus og tilknyting

Menneskehjernen er skapt for sosial samhandling. Vi søker sosial tilknytning fordi det skaper identitetsopplevelse, mening, trygghet og tilhørighet.

Ensomhet er forbundet med dårlig helse og dødelighet, mens meningsfulle relasjoner styrker immunforsvaret. Denne sunne avhengigheten til andre varer livet ut og styres blant annet av hjernens belønningssystem.

Ved utvikling av rusmiddelavhengighet klusser man til dette systemet. Rusmiddelavhengighet oppstår når hjernen blir forledet til å tro at rusmiddelet er det viktigste man trenger for å overleve. Rusatferden blir en på den måten en altoppslukende aktivitet med katastrofale følger.

Med dette kurset ønsker vi å formidle kunnskap om mekanismene bak ruslidelsen og på den måten gi økt forståelse og empati for den som lider. I tillegg ønsker vi å vise hvordan hvordan kunnskapen om tilknytning og behandling kan representere et håp for personer som ønsker hjelp til å bryte ut av sitt destruktive rusmønster.

Seminaret er beregnet på fagpersoner, pårørende og brukere.

Tirsdag 14. mai

Kl: 18.00 – 20.00

Sted: Strandgaten 199

Pris: 200 kr per deltaker

Påmelding sendes til fredrik@aktkompetanse.no

 

Ved flere påmeldte fra samme familie/pårørende reduseres deltakeravgiften med 100 kr per person.

Spørsmål og påmelding også via sms/tlf til kursholderne: Fredrik Sylvester Jensen tlf. 992 57 363 eller Kari Lossius tlf. 915 58 845.

 

Se facebook arrangement her